Ενας φασίστας εκπαιδευτικός ο οποίος πρωτοστατεί να σηκώσει ο ναζισμός κεφάλι. – Απαιτείται αποφασιστική απάντηση από το κίνημα

Πριν λίγες μέρες την 1η Οκτώβρη, είχαμε παραθέσει μια πληροφορία που μας στάθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα και ρωτούσαμε αν ισχύει χωρίς φυσικά να πάρουμε απάντηση. Σύμφωνα μ’ αυτή, λοιπόν, μπάτσοι είχαν μπει  μαζί με σκυλιά μπήκαν στο κτίριο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης που χρησιμοποίησαν σαν ορμητήριο οι ναζί που δημιούργησαν τα γνωστά επεισόδια. Στην έρευνα που έκαναν οι μπάτσοι, σύμφωνα πάντα με την επιστολογράφο μας, εντόπισαν ναρκωτικά, μαχαίρια και μολότοφ. Αντί να κατασχέσουν αυτά τα ευρήματα και να σχηματίσουν δικογραφία, το μόνο που έκαναν οι μπάτσοι ήταν να τα παραδώσουν στον διευθυντή του σχολείου! 

Την Κυριακή το «Βήμα» δημοσιεύει ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει σαφείς πληροφορίες ότι σε ένα εξ αυτών των ΕΠΑΛ «κύριο ρόλο καθοδηγητή των νεαρών ακροδεξιών είχε ομοϊδεάτης εκπαιδευτικός με σημαντική θέση στο Λύκειο, που υποβοήθησε τους νεαρούς φιλοναζιστές σε θέματα απουσιών ενώ παρείχε και άλλες διευκολύνσεις»». Κι αυτή η είδηση, που αν μη τι άλλο έπρεπε να κινητοποιήσει εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές συλλογικότητες, περνάει εντελώς απαρατήρητη.

Τώρα οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι ο ίδιος «εκπαιδευτικός» πρωτοστατεί στην εκδήλωση ναζιστικού σόου, που ετοιμάζουν τα απομεινάρια του εγκληματικού μορφώματος – «το Μέτωπο Νεολαίας, η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, εκπρόσωποι Εθνικιστικών παρατάξεων τοπικής αυτοδιοίκησης και των πυρήνων της Βορείου Ελλάδος», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα-  την Παρασκευή 8 Οκτώβρη.


Το θέμα φυσικά δεν είναι αποκλειστικά ο «εκπαιδευτικός» που γαλουχεί τους μαθητές του στις ναζιστικές εγκληματικές θεωρίες. Το πρόβλημα είναι ότι ο ναζισμός σηκώνει κεφάλι και είναι χρέος του κινήματος να του το κόψει. 

tsak-giorgis.blogspot.com/