Η Κεντρώα ΝΔ και άλλα παραμύθια

Βαγγέλης Δεληπέτρος – Documento

Τα ’χουμε μπλέξει κανονικότατα και δεν αρκεί η δικαιολογία ότι το μπλέξιμο το στήνουν πολύ οργανωμένα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Μαξίμου ΑΕ. Φταίμε και εμείς που ακούμε τον Δένδια να λέει σαφέστατα ότι δεν δέχεται τα κολπάκια του κοντορούφιανου όταν εκπροσωπεί αυτός την κυβέρνηση και θεωρούμε φυσιολογικό να τα αποδέχεται -και αυτά και τα άλλα κόλπα- όταν στην υγεία εκπροσωπεί την κυβέρνηση ένας Πλεύρης, στην παιδεία μια Κεραμέως, σε ό,τι θεσμικό σχετίζεται με το κράτος ένας Βορίδης και στην… ανάπτυξη ένας Αδωνης, που το βασικό του όνομα είναι Σπύρος.

Φταίμε και εμείς που χαιρόμαστε – και καλά κάνουμε- όταν γειώνεται ένας σαλτιμπάγκος σαν τον Μπογδάνο προσπερνώντας όμως πολύ εύκολα ότι στην εμφυλιοπολεμική εκδήλωση στον Γράμμο πλάι στους Τζήμερους και τους Κρανιδιώτες και στα ρετάλια της Χρυσής Αυγής, που μπόρεσαν να πάνε γιατί (δυστυχώς) δεν είναι στη φυλακή, ήταν και η αποτυχούσα υποψήφια της ΝΔ στην Καστοριά που φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο της εκπροσώπου του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Ποια κεντρώα ΝΔ λοιπόν-. Από πού και ως πού; Και τι είμαστε; Βενιζέλοι και Λοβέρδοι για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να παριστάνουμε ότι ασκούμε-, δημιουργική κριτική στην «εκσυγχρονιστική» κυβέρνηση μέχρι να μας φωνάξουν για να πάρουμε καμιά θεσούλα και να βάλουμε τη «γλώσσα» μας στην υπηρεσία τους και επισήμως;

Κεντρώος ήταν ο Πεπονής του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ. της εισαγωγής στο δημόσιο χωρίς ρουσφέτια και επικύψεις, και της εξυπηρέτησης του πολίτη χωρίς Γκόρτζους. Μόνο κεντρώοι ή έστω κεντροδεξιοί δεν είναι οι καθ’ ημάς νεοφιλελεύθεροι των απευθείας αναθέσεων, των ρυθμίσεων με ονοματεπώνυμο και της ιδεολογίας του διχασμού και των διακρίσεων.

Ακραίοι είναι. Με στρατηγικό στοιχείο της πολιτικής τους τη συνεργασία με την ακραία Δεξιά του Γράμμου, των Γκοτζαμάνηδων και των ψεκασμών. Και με μόνο στόχο να μείνουν στην κυβέρνηση όσο υπάρχουν κονδύλια να διαχειριστούν.