Η ξεφτίλα απέκτησε συνώνυμο: Τάκης Θεοδωρικάκος

Από τα πιο αποκρουστικά, σιχαμένα πρόσωπα που έχουν μείνει στην ιστορία είναι των πολιτικών I. Θεοτόκη, Στ. Γονατά, Θ. Σοφούλη κ.α που μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Γερμανούς, ανέλαβαν να υπερασπιστούν στις δίκες-παρωδία που έγιναν μια σειρά εγκληματίες, συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων. Από κτήνη της Ειδικής Ασφάλειας, δωσίλογους και δολοφόνους ταγματασφαλίτες.

Από σήμερα στον κατάλογο αυτό προστέθηκε το όνομα του γενίτσαρου-υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, μετά την τοποθέτηση που έκανε κατά την ομιλία του  στο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ: «Θα ξαναπήγαινα στη ΓΑΔΑ στους κατηγορούμενους αστυνομικούς -σσ. για «να στηρίξει ψυχικά νέους ανθρώπους» όπως είχε πει – γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας στην ΕΛΑΣ που να θέλει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή», τον ακούσαμε να λέει. 

Μόνο που τα γεγονότα δεν συμφωνούν μ’ αυτό που «δεν πιστεύει» αυτό που ο πολιτικός γενίτσαρος. Ολα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι μπάτσοι που δολοφόνησαν τον Νίκο Σαμπάνη και τραυμάτισαν σοβαρά τον 16χρονο φίλο του έδρασαν σαν εκτελεστικό απόσπασμα.

Και συμπληρωματικά στα όσα έχουν αποκαλυφθεί να προσθέσουμε να την δήλωση του συνηγόρου της οικογένειας του δολοφονημένου Ρομά, Ηλίας Γιαννόπουλου ο οποίος επικαλούμενος το υλικό που έχει δημοσιευτεί μιλάει για «εν ψυχρώ δολοφονία«

 «Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας καθώς και με το οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, δυστυχώς όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία. Ολοι οι έως τώρα ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ, είτε στα επίσημα δελτία Τύπου είτε μέσω των απολογιών των εφτά αστυνομικών καθώς και μέσω του συνηγόρου υπεράσπισης, καταρρίπτονται ένας προς ένας, αφού αποτελούν κατασκευασμένα στοιχεία, πολλές φορές κινούμενα στα όρια της ρατσιστικής αντιμετώπισης και κατά την εν εξελίξει δικαστική διαδικασία αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα».

tsak-giorgis.blogspot.com/