Kατά τα άλλα, φταίνε οι Ταλιμπάν

H πρώτη σκέψη μας, όταν είδαμε το πρωτοσέλιδο της… έγκυρης εφημερίδας, ήταν πως η Παναγία δεν επέλεξε τυχαία να δακρύσει τη συγκεκριμένη στιγμή. Σκέφτηκε ιδεολογικά και πολιτικά.

Ιδεολογικά, διότι θέλησε να βγάλει από την ψυχή του Θεοδωρικάκου και την τελευταία αθεϊστική αμφιβολία που ενδεχομένως φώλιαζε στα βάθη της. Διότι, ως γνωστόν, ο Θεοδωρικάκος στα νιάτα του ήταν κνίτης και κουκουές. Μάλιστα, όταν η πλειοψηφία της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της, τον μακαρίτη Γιώργο Γράψα, κατήγγειλε τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ του Μητσοτάκη (το όχι και τόσο μακρινό 1989), ο Ανδρουλάκης πήρε τον Θεοδωρικάκο από το χεράκι και τον διόρισε γραμματέα της ΚΝΕ (του έδωσε τη σφραγίδα, δηλαδή, γιατί κόσμος είχε απομείνει ελάχιστος).

Εκτοτε ο Θεοδωρικάκος διέγραψε μια πορεία αυτογνωσίας. Ανέβηκε τον δικό του προσωπικό Γολγοθά, ο οποίος διαφέρει από τον βιβλικό Γολγοθά στο είδος της χλωρίδας. Ως γνωστόν, ο λόφος στον οποίο έκαναν τις σταυρώσεις οι Ρωμαίοι και τον οποίο ανέβηκε -κατά τη χριστιανική μυθολογία- ο Ιησούς, ήταν ξερός και γεμάτος γαϊδουράγκαθα. Αντίθετα, ο Γολγοθάς που ανέβηκε ο Θεοδωρικάκος ήταν ένας χλοερός και ευωδιαστός ανθόκηπος: έφυγε από τον Περισσό για τον ΣΥΝ, αλλά σύντομα έπιασε δουλειά στη Χαριλάου Τρικούπη ως delivery boy του Λαλιώτη. Ο τελευταίος τον έβαλε να γίνει συνέταιρος του «αριστερού εργολάβου» Καλογρίτσα (ναι, ναι, ο ίδιος είναι) στην εταιρία διαμόρφωσης της κοινής γνώμης GPO. Στο τέλος, με το ΠΑΣΟΚ να έχει εκμετρήσει το ζην επί ΓΑΠ και Μπένι, ο Θεοδωρικάκος έφτασε στην κορυφή του ανθόκηπου Γολγοθά, ως υπερ-σύμβουλος του Κούλη. Tα υπόλοιπα ήρθαν φυσιολογικά: ο Κούλης αρχηγός της ΝΔ, ο Κούλης πρωθυπουργός, ο Θεοδωρικάκος βουλευτής και υπουργός.

Ποιος να το περίμενε ότι το παιδί από το Κερατσίνι της εργατιάς, που σπούδασε δάσκαλος στο Παιδαγωγικό του ΕΚΠΑ, θα διέγραφε μια τόσο λαμπρή πορεία; Η Παναγία, όμως, είχε τις αμφιβολίες της: «Λες να του έμειναν τίποτα ίχνη αθεϊσμού από τότε που δήλωνε κομμουνιστής; Ας ρίξω μερικά καυτά δάκρυα, για να λιώσει κάθε πονηρό υπόλειμμα και να ησυχάσει η ψυχούλα αυτού του παιδιού». Και τα ‘ριξε (τα δάκρυα, ρε, όχι τα ζάρια), διότι Παναγία είν’ αυτή, όποτε θέλει κλαίει, όποτε θέλει γελάει και δε θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Πολιτικά, η Παναγία αποφάσισε να δακρύσει, για να γίνουν τα δάκρυά της έπαινος για τον υπουργό Μπάτσων και Καταστολής. Πέρασε κάποια ζόρια με τη δολοφονία του τσιγγανόπουλου στο Πέραμα, κάποιοι πήγαν να τον αμφισβητήσουν επειδή έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν κάθε διαμαρτυρία (εκείνος ο δικηγόρος, για παράδειγμα, που άφησε τα σουβλάκια να κρυώνουν στη σακούλα και ασχολήθηκε με τον ΜΑΤατζή που πατούσε στο λαιμό έναν διαδηλωτή και μ’ έναν άλλο ΜΑΤατζή που έσπασε τη τζαμαρία ενός μαγαζιού), οπότε η Παναγία αποφάσισε να κάνει τη δική της δακρύουσα παρέμβαση για να στείλει το μήνυμα: «Τάκη γερά, με τσαμπουκά, τα αναρχοκουμμούνια, κάνε τα κιμά».

Ο Τάκης, βέβαια, είναι σεμνός. Και λιγομίλητος. Δεν είπε κάτι σχετικά. Ανέλαβε, λοιπόν, ο συνάδελφός του στα κυβερνητικά βουλευτικά έδρανα, Γιάννης Καλλιάνος, να δώσει αποστομωτική απάντηση σ’ εκείνους που είχαν στήσει πάρτι στα social media: «Η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρύζει συνεχώς εδώ και 1 χρόνο. Κάθε μέρα, 24 ώρες τη μέρα. Δεν είναι σωστό λοιπόν, όλοι εσείς που δηλώνετε άθεοι, να χλευάζετε αυτό το γεγονός. Να επισκεφτείτε την εκκλησία, να το δείτε και μετά γράψτε ότι θέλετε»! Ετσι, ρε Γιάνναρε, βούλωσέ τους τα στόματα των άπλυτων! Και δεν πειράζει αν δεν ξέρεις να διακρίνεις ανάμεσα στο ειδικό-αιτιολογικό «ότι» και στο αναφορικό «ό,τι».

Τι θα πει ποιος είναι αυτός ο Καλλιάνος; Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της «Ενωσης Κεντρώων» είναι. Που παράτησε σύξυλο τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη και την έκανε για τη ΝΔ, με την οποία κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, δικαιωθείς εκ του αποτελέσματος. Ε, από το μόρφωμα του Λεβέντη μέχρι τη δακρύουσα Παναγία δεν είναι… ούτε «μια τσιγάρα δρόμος».

Μα ο Καλλιάνος είναι μορφωμένος άνθρωπος, έχει τελειώσει το Μαθηματικό στην Πάτρα, έχει μάστερ Εφαρμοσμένης Ανάλυσης και Μαθηματικής Φυσικής, έλεγε τον καιρό ως μετεωρολόγος στην ΕΡΤ και σε ιδιωτικά κανάλια, δεν είναι κανένας «πουθενάς». Σωστά. Και η ομότιμη καθηγήτρια Γιαμαρέλλου έχει περισσότερα επιστημονικά γαλόνια από τον Καλλιάνο, αλλά μας είπε ότι ο κοροναϊός… δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία. Αυτή η κυρία βρίσκεται και σήμερα στην κρατική επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Πού είναι το παράξενο, λοιπόν, με τον Καλλιάνο που… είδε την εικόνα να δακρύζει;

Το… γεγονός θεωρήθηκε σημαντική… είδηση και το πρωινάδικο του Mega αποφάσισε να την παρουσιάσει. Και καθόταν ο Χασαπόπουλος έκθαμβος και άκουγε τον… πατέρα Χριστόδουλο να εξηγεί πώς η συγκεκριμένη Παναγία (η συγκεκριμένη, με τις άλλες δεν ξέρουμε τι γίνεται) θεράπευσε μια κυρία που είχε τρεις όγκους στο μαστό και οι γιατροί δεν της έδιναν καμιά ελπίδα! «Ηταν λίγο διστακτική η κυρία, αλλά μετά από τρεις τέσσερις μέρες την έπεισαν και ήρθε όντως» εξήγησε ο πατήρ Χριστόδουλος. Και περιέγραψε το modus operandi του θαύματος: «Γονάτισε στην Παναγία και μας είπε ότι είδε το πρόσωπο της Παναγίας να της χαμογελάει. Και μετά από τέσσερις μέρες που πήγε να βγάλει μαγνητική και αξονική για να αρχίσει τις χημειοθεραπείες, οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά, έκαναν τον σταυρό τους και είπαν είναι θαύμα».

«Είναι θαύμα. Δεν είναι η δύναμη της πίστης. Είναι θαύμα», απεφάνθη η συμπαρουσιάστρια του Χασαπόπουλου (μας συγχωρείτε, αλλά δε θυμόμαστε πώς τη λένε)! Στο καπάκι, ο πατήρ Χριστόδουλος εξήγησε ότι η Παναγία θεραπεύει και την covid! «Από την Αυστραλία ένα παιδί προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Τον πείραξαν οι πνεύμονες και ήταν στην Εντατική. Είδε μέσα στο δωμάτιο της Εντατικής μια μαυροφόρα γυναίκα να τον πλησιάζει, να τον σταυρώνει και να λέει το παιδί “ποια είσαι;“ και να του λέει “η Παρηγορήτρια από την Ελλάδα“. Μετά από μισή ώρα βγήκε από την Εντατική το παιδί και όταν επικοινώνησε με τους δικούς του στην Ελλάδα, του είπαν ότι εκείνη την ώρα που είδε την Παναγία, η θεία του ήταν πίσω από την εικόνα στο προσκυνητάρι και διάβαζε την παράκληση της Παναγίας»!

Το ξέρουμε, γελάτε, όπως γελάσαμε κι εμείς. Ποια ήταν, όμως, η αντίδραση του Χασαπόπουλου; «Ετσι όπως τα λέτε και ωραία εσείς, η Παναγία συμπάσχει μαζί μας για αυτά που περνάμε;» ρώτησε τον πατέρα Χριστόδουλο, ο οποίος επίνευσε: «Φυσικά, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας. Το θαύμα έγινε την ημέρα της γεννήσεώς της, 8 Σεπτεμβρίου. Δίνει η Παναγία το μήνυμά της. Μας παρηγορεί και μας στηρίζει. Τα δάκρυα της Παναγίας είναι δάκρυα χαράς και παρηγοριάς»!

Με όλο το σεβασμό, πάτερ Χριστόδουλε, την παρηγοριά την καταλαβαίνουμε, αλλά τη χαρά; Γιατί χαίρεται η Παναγία; Επειδή πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα; Βέβαια, από μια άποψη τούς αξίζει να πεθάνουν, διότι αν κατέφευγαν στην Παναγία, θα είχαν βγει από την Εντατική σε μισή ώρα, όπως το παιδί στην Αυστραλία. Θα έβλεπαν μπροστά τους τη μαυροφόρα Παναγία και όχι την ασπροφόρα εντατικολόγο με τη στολή σαν αστροναύτης. Και θα τους θεράπευε η μαυροφόρα, ενώ η… ασπροφόρα δεν τα καταφέρνει με όλους.

Οταν αυτά λέγονται σε εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας (νομίζουμε πως το συγκεκριμένο πρωινάδικο έρχεται πρώτο), γιατί να πάει να εμβολιαστεί ο πιστός; Πάει στην Παναγία, προσεύχεται, βλέπει το όραμα χωρίς να «πιει» τίποτα, αφήνει και τον οβολό του στο παγκάρι (αλλιώς «δεν πιάνεται», όπως είναι γνωστό) και «γκεζεράει» χωρίς μάσκα και χωρίς εμβόλιο ανά τας οδούς, τας ρύμας, τα εμπορεία και τα ταχυφαγεία.

Κι απορούμε μετά, γιατί στη χώρα μας είναι τόσο χαμηλός ο εμβολιασμός και θρηνούμε συνεχώς νέες εκατόμβες νεκρών (προφανώς… αθέων). Οταν υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης εκστασιάζονται μπροστά σε εικόνες που… δακρύζουν, όταν ο κάθε παπακαλόγερος κατεβάζει με το δάχτυλο τη μάσκα των… αγιαζόμενων και τους υποχρεώνει να φιλήσουν τον ίδιο μεταλλικό σταυρό ο ένας μετά τον άλλο, όταν κοτζάμ καθηγήτρια της Ιατρικής διαβεβαιώνει ότι «με τη θεία κοινωνία δεν κολλάει», όταν το τηλεοπτικό πρωινάδικο με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα προμοτάρει… θαύματα (τα οποία βγάζουν ασθενείς covid από την Εντατική αυθωρεί και παραχρήμα), πού θέλατε να είναι ο εμβολιασμός; Τυχαίο είναι, άραγε, ότι τα πιο οικτρά επίπεδα εμβολιασμού στην Ευρώπη καταγράφουν χριστιανορθόδοξες χώρες, όπως η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Σερβία, η Ελλάδα;

Για να μίενουμε στη χώρα μας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αντάμωσε με το θρησκευτικό σκοταδισμό, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα στο απυρόβλητο από την κυβέρνηση και το κράτος (ποιος εισαγγελέας θα τολμούσε να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το «θαύμα» στην εκκλησιά του Βύρωνα;), και… έδεσε το γλυκό.

Αντί επιλόγου ας θυμηθούμε τον Βάρναλη:

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,

της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,

και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,

του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα

ΚΟΝΤΡΑ