Όχι στα πυρηνικά – Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας

«Όχι στα πυρηνικά – Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας. Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια – πολέμους – προσφυγιά» επισημαίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, που συνεδρίασε στις 9 Οκτώβρη μπροστά στο τεράστιο θέμα που προκύπτει στην περιοχή, με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την «αναβάθμιση» της βάσης στον Άραξο και τη μετατροπή της σε αποθήκη πυρηνικών.

Το ΕΚΖ μαζί με Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς υπογράφουν σχετικό κείμενο στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Είναι εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις καταγγελίες περί μεταφοράς πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στη Βάση του Αράξου. Αυτή η σιωπή είναι ακόμα πιο ανησυχητική καθώς πρόκειται για μια Κυβέρνηση που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς.

Ήδη, η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δίνει γη και ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ:

  1. Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟϊκή Λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο.
  2. Ανανέωσε την παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.
  3. Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και προτείνει τη δημιουργία νέων Βάσεων για το ΝΑΤΟ.
  4. Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών).

Από τη μια καταδικάζει το λαό στην πείνα, και από την άλλη βάζει πάνω από το κεφάλι του μια ωρολογιακή -πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» είναι κίνδυνος – θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.

Στοπ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Έξω οι Βάσεις και οι Αμερικανοί!

Να τους εμποδίσουμε! Μπορούμε!»

902.gr